Norsk-Latvisk forsvarsindustridag - Påmeldingen er åpen

Latvias statsminister, Ms. Evika Siliņa, åpner norsk-latvisk forsvarsindustridag i Oslo 25. oktober. Lær mer om Latvias anskaffelsesplaner og møt representanter fra latvisk industri for B-to-B samtaler.

I anledning offisielt besøk av Latvias statsminister til Norge organiserer FSi og vår latviske søsterorganisasjon FSDI (Federation of Security and Defence Industries of Latvia), i samarbeid med den latviske ambassaden i Oslo og Forsvarsdepartementet, en norsk-latvisk forsvarsindustridag i Oslo den 25. oktober 2024.

Den latviske statsministeren vil delta ved åpningen av arrangementet sammen med bl.a. Statssekretær Anne Marie Aanerud i Forsvarsdepartementet.  Det planlegges med et seminar på formiddagen etterfulgt av business-to-business møter på ettermiddagen.

Latvia har planlagt en rekke anskaffelser for å styrke forsvaret etter Russlands invasjon av Ukraina. Det inkluderer bl.a. pansrede kjøretøyer, artillerisystemer, droner og moderne overvåkningsteknologi og ammunisjon og våpen. 

Latvia planlegger også å styrke sin marinekapasitet, og det er planer om å anskaffe flere marinefartøyer som patruljefartøyer og mineryddingsfartøyer. Latvia har historisk sett samarbeidet med andre NATO-medlemmer for å sikre maritim sikkerhet i Østersjøen. Dette samarbeidet kan komme til å omfatte felles anskaffelser av marinefartøyer eller deling av ressurser innenfor alliansen.

Mer informasjon og lenke til påmelding finnes på arrangementets nettside

Motta siste nytt fra FSI

Motta siste nytt fra FSI

Avmeldingen er mottatt!

Din epost-adresse: