Britisk-norsk forsvarsindustriseminar - Påmeldingen er åpen

Bli oppdatert på britisk-norsk forsvarsindustri- og materiellsamarbeid. Møt representanter fra britiske og norske myndigheter og industri i London 25.-26. november 2024. Stor interesse i UK.

Storbritannia er verdens 5. største marked for forsvarsmateriell.  I 2023 brukte landet om lag 750 milliarder kroner på forsvar.  Storbritannia er en av Norges viktigste allierte i NATO og det foregår et omfattende samarbeid på militær side.  Dette samarbeidet forventes å styrkes ytterligere i årene som kommer.

Samhandelen med UK er allerede økende.  Det britiske forsvaret anskaffer bl.a. våpenstasjoner, droner, missiler og taktisk kommando- og kontrollsystemer fra Norge for å nevne noe.  UK leder også det internasjonale fondet for Ukraina. Norge bidrar med betydelige midler til fondet og norsk industri har allerede blitt tildelt betydelige kontakter gjennom fondet. Sammen med Norge leder også britene det flernasjonale samarbeidet Maritime Capability Coalition som har til formål å styrke Ukraina sine maritime kapasiteter.

Seminaret arrangeres i tilknytning til bilateralt materiellmøte mellom Forsvarsdepartementet og MOD UK, og både norske og britiske myndigheter planlegger deltagelse på høyt nivå.  

Flere britiske leverandører, bl.a. Supacat, Chess, Marshall ADG har utestående industrisamarbeidsforpliktelser i Norge på nærmere 800 millioner kroner.

En britisk leverandør er en av kandidatene til å levere neste generasjons fregatter til Sjøforsvaret.  Prosjektet har en forventet ramme på mellom 100 og 150 milliarder kroner og Stortinget har slått fast at det skal inngås indsutrisamarbeidsavtale tilsvarende verdien av anskaffelseskontrakten.

Det er stor interesse for arrangementet i UK. Følgende bedrifter har så langt vist interesse for deltagelse:

Astroscale

BAE Systems

Callen Lenz

Chess Dynamics

Clarion

Cyviz

DCE

FNC

Grant Thornton UK LLP

Greenjets

IDV Robotics

Jacobs

JD2E ISR

Marshall 

MBDA Systems

Metis Aerospace

MSI-Defence Systems Ltd

Nova Systems

Oxley Group

PA Consulting

Petards

Teledyne

Teledyne

Thales

Thermoteknix

Ultra CSS

UMaritime

Waldron

Western Global

 

 

Arrangementet i London inkluderer mottakelse 25. november og forsvarsindustriseminar og B2B 26. november. Dersom et er interessefor det vil det også bli arrangert en ufirmellmiddag som asvlutning på arrangmentet på kvelden 26. november. 

Mer informasjon og lenke til påmelding finnes på arrangementets nettside

Motta siste nytt fra FSI

Motta siste nytt fra FSI

Avmeldingen er mottatt!

Din epost-adresse: